Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten

Informatie

Café Cayen
Café Cayen

Informatie

Cayen is een jongerencentrum met een prachtig café én een poppodium. Het is dé plek voor jongeren in Enkhuizen die het beste van zichzelf en van hun omgeving willen maken. Cayen biedt volop ruimte aan jongeren met ideeën. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd op het gebied van kunst, cultuur, educatie en recreatie. Denk bijvoorbeeld aan muziekconcerten, dancefeesten, filmavonden, gametoernooien, workshops, lezingen en nog veel meer. Maar bovenal is Cayen een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en ontspannen!
Wanneer is Cayen open?
Iedere dinsdag, woensdag en donderdag 13.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 22.00 uur (woe & don). Op vrijdagavond van 20.00 tot 23.00 uur. Op zaterdag en zondag als er een activiteit is, zie hiervoor de agenda.
Wie werken er bij Cayen?
Cayen heeft twee jongerenwerkers, Jochem Hoven & Dirk-Jan Post. Met hun kun je een gesprek aangaan en helpen je als je hulp nodig hebt. 


Hoe kijkt het jongerenwerk naar de wereld en hoe werkt dit in de praktijk?
Het jongerenwerk daagt jongeren uit om op een positieve manier het heft in eigen handen te nemen. Dit alles onder het motto: een betere wereld begint bij jezelf!

Het jongerenwerk richt zich daarom op kansen en uitdagingen in plaats van op problemen. We zijn ervan overtuigd dat jongeren alles kunnen bereiken als ze doen wat ze het liefste willen. Zodoende stimuleert het jongerenwerk jongeren om hun talent te ontwikkelen. In de praktijk moedigen de jongerenwerkers jongeren aan om onder hun begeleiding activiteiten te organiseren. Met deze werkwijze krijgen jongeren de mogelijkheid om succeservaringen op te doen en met een andere blik naar de wereld te laten kijken. Het gaat er daarbij om dat jongeren inzien dat ze zelf invloed kunnen uitoefenen op hun leefomgeving. De vaardigheden die ze hiervoor nodig hebben maken ze zichzelf eigen tijdens het gezamenlijk organiseren van een activiteit.

Een betere wereld door de ogen van het jongerenwerk is een plek waar iedereen het beste uit zichzelf haalt en zich inzet voor een eerlijke, respectvolle en duurzame samenleving.
Wat doet het jongerenwerk?
Het jongerenwerk richt zich grofweg op drie pijlers:
  • Persoonlijke ontwikkeling van jongeren en het stimuleren van hun maatschappelijke betrokkenheid. Bijvoorbeeld door individuele begeleiding bij het behalen van persoonlijke (denk aan effectiever studeren), creatieve doelen (zoals optredens regelen) of zakelijke doelen (bijvoorbeeld eigen bedrijfje opzetten);
     
  • Jongeren een plek geven in de samenleving en vertalen van wensen van jongeren naar de gemeente en omgekeerd. Bijvoorbeeld bemiddeling bij conflicten tussen jongeren en buurtbewoners en ondersteuning aan de Jongeren Advies Commissie;
     
  • Signaleren en inspelen op problemen van jongeren en ontwikkelingen in de samenleving. Jongeren kunnen bijvoorbeeld altijd terecht bij de jongerenwerkers met vragen of voor een gesprek.
Kan ik vrijwilliger worden bij Cayen?
Het jongerenwerk is altijd op zoek naar vrijwilligers. Voor jou kan dit een leuke manier zijn om in contact te komen met andere jongeren. Ook kun je in Cayen bezig zijn met jouw interesses en tegelijkertijd een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Met jouw vrijwilligerstaken kun je bovendien je CV uitbreiden!

Er zijn veel verschillende manieren hoe je een vrijwilligersfunctie bij Cayen kunt invullen. Neem daarom contact op met Jochem als het jou leuk lijkt of als je iemand kent die misschien geïnteresseerd is om een bijdrage te leveren aan het jongerenwerk.
Kan ik stagelopen bij Cayen?
Zowel scholieren als studenten kunnen bij het jongerenwerk stagelopen. Neem contact op met Dirk-Jan om te kijken of we voor jou een stageplek hebben.
Wie financiert het jongerenwerk?
Het jongerenwerk is onderdeel van Welwonen, het samenwerkingsverband tussen de woningcorporatie en de welzijnsstichting. Voor het welzijnswerk ontvangt Welwonen subsidie van de gemeente Enkhuizen. Meer informatie over Welwonen vind je op de website www.welwonen.nu. Wil je meer weten over de taken die het welzijnswerk van de gemeente meekrijgt en de prestatieafspraken die hiervoor gemaakt zijn? Vraag het ons per e-mail.
Heb je andere vragen?
Wil je nog meer weten over het jongerenwerk? Neem dan contact op met Jochem. Of kom gewoon een keertje langs in Cayen. Lijkt het jou leuk om betrokken te zijn bij het jongerenwerk? Laat het ons weten, dan gaan we samen aan de slag!
Hoe bereik ik de jongerenwerker?
Jochem Hoven: 06 – 839 918 47 (jochem@cayen.nl)
Dirk-Jan Post: 06-30697761    (djp@welwonen.nu)