Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten

Agenda:

"Freak Circus" The Silverfaces & Certain Animals

10-11-2018 Aanvang: 21:00
 "Freak Circus"; The Silverfaces & Certain Animals

Een start als die van ‘The Silverfaces
is uitermate uniek: bij hun derde optreden mogen ze zich  
winnaar van de Amsterdamse Popprijs noemen,
en een half jaar later hebben ze al shows op Noorderslag, 
Paaspop en Lowlands gespeeld.  
Iedereen die the Silverfaces live ziet wordt op slag fan
en zo creëren ze binnen no time een grote en gevarieerde achterban.  
Van tieners die de oude platen van hun ouders ontdekken tot de ouders zelf,
die door de muziek van ‘The Silverfaces’ terug worden geteleporteerd naar
hun tienertijd: de jaren 70.

Certain Animals serveert smerige rock met een psychedelisch rafelrandje. 
Meerstemmig en melodieus. Het Rotterdams trio staat nog geen jaar op de planken maar weet in korte tijd al vele zieltjes te winnen. Na het voorprogramma van onder andere Therapy?, Golden Earring, Randy Hansen, Brainbox, The Grand East, Navarone en Nachtschade te zijn geweest in zalen als Paard van Troje, Effenaar, Hedon en Rotown, tourde het drietal in het najaar van 2017 succesvol mee met de Popronde.  Met ruim 30 shows in drie maanden tijd maak maakte Nederland snel kennis met de lekkere vieze, melodische en meerstemmige sound van Certain Animals. 

In september werd de succesvolle 7” single ‘Image’ met bijbehorende clip gereleased in een stijf uitverkocht V11 Rotterdam. Deze werd vervolgens opgepikt door (landelijke) media als 3FM, AD, Metronieuws,  3voor12, Lust For Life, Never Mind The Hype, LiveGuide en The Daily Indie en genomineerd voor ‘Beste Track 2017’ door de Rotterdam Music Awards.

Een oude Rotterdamse afwerkplek, waar voorheen enkel de geluiden van vrouwen van lichte zeden klonken, werd tussen de vele optredens door met noeste handarbeid omgetoverd tot volwaardige studio. Daar  werkt het rijkelijk behaarde driemanschap momenteel hard aan een gloednieuwe EP, die aan het begin van 2018 het licht zal zien en waartoe eerste single ‘Slow’ de aanloop zal vormen. Ondertussen blijft het rocktrio, bestaande uit ervaren muzikanten die in het verleden met hun bands PAUW en The Fabulous WannaBeatles al bij DWDD en 3FM te gast waren en op Lowlands, Paaspop en Eurosonic Noorderslag speelden, live de daken van de podia blazen. Haar publiek in extase achterlatend, blaast Certain Animals vol overgave het genre rock nieuw leven in.
 
Categorie: Muziek (Rock)
Prijs € 7
Geplaatst door: jongerencentrumcayen